Ruksak (pun) kulture treću godinu za redom gostovao u našem vrtiću

9. listopada 2024.

U sklopu programa „Ruksak (pun) kulture“ danas je u našem vrtiću održana plesno-udaraljkaška predstava „Misli u boji“ Plesnog centra Tala.

„Misli u boji“ predstava je koja malenim gledateljima, neposrednošću izvedbe, te drugačijim pristupom pripovijedanju otkriva nove kazališne dimenzije, istodobno zagovarajući vrijednosti iz priče, prihvaćanje drugoga, prijateljstvo, važnost svakog pojedinca, učenje kroz radost, dijeljenje. Predstava se gradi oko komunikacijske prepreke – pokret i ples naspram tona i ritma. Upravo se na tim temeljima gradi interakcija i komunikacija s djecom kroz predstavu te im se na taj način osigurava prostor za slobodno izražavanje i istraživanje.

Predstavu su pažljivo i zainteresirano pratili mališani naše srednje i starije vrtićke skupine. Aktivno su se uključivali u interaktivne dijelove te nastavljali svoje istraživanje svijeta plesa i pokreta na radionici koja je uslijedila nakon predstave.

Na kraju programa djeci su podijeljene programske knjižice/bojanke na temu predstave.

 

Foto: Marko Karačić, kutjevacki.hr

 

Edukacija predškolaca u sklopu „Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja““Leptirići” na radionici izrađivali jedinstvene lopte – krpenjače